JUNIOREN H.O. VELTEM

H.O. Veltem - Tremelo

Match tegen een staartploeg van de competitie, tegen Tremelo.

Eindstand van een match die niet zo spannend was voor ons publiek eindigde op 10-0. Match met veel kansen en een traag begin van ons in het begin van de wedstrijd.

Volgende week zal een verslag wel weer aanwezig zijn. Dan spelen we de topper tegen Sterrebeek om 17U. Iedereen van de partij! We zullen jullie steun extra nodig hebben.

Voor goals en assists kan je bij onze statistieken nog eens gaan kijken.

Everbeur - H.O. Veltem

Onze tegenstander van vrijdagavond was niemand minder dan Everbeur. We wisten van in de heenmatch dat dit geen gemakkelijke wedstrijd ging worden.

De trainer van deze match was Kifke ( de trainer van de Reserven) wegens omstandigheden had Roger besloten niet mee te gaan naar de match. Reden te meer om alles op alles te geven en de drie punten naar de kantine mee te pakken.

Veltem begon beter aan de match met veel balbezit en voetbal naar voren toe. Dit leidde dan ook tot veel kansen in de zone van de waarheid. Diepe pas van Jeroen op Dylan met een scherpe voorzet naar Gertjan die in de kleine hoek binnenkopt, 0-1. Veltem begon meer en meer de controle over de wedstrijd te nemen en maakte via Matthias en Toon de 0-2. Knappe assist van Matthias en niet vergeten de goede loopactie van Toon. Everbeur kwam nog opzetten en maakte nog de 1-2, maar dit hield Veltem niet tegen om erop en erover te gaan! Simon zette nog de 1-3 op het scorebord.

Veltem kwam scherp uit de kleedkamer en maakte nog via Matthias 1-4 en Toon met een geweldig sambadanske voor de keeper de 1-5 telkens had de verdediging geen verhaal door de snelle acties en snelle flanken en spitsen in ons team. Ook Luka mogen we in onze statistieken vermelden met zijn eerste assist van het seizoen. Verre uittrap, en Dylan die kon scoren met dank aan de klungelende verdedigers van Everbeur.

Enkele reacties van de Die hards van Veltem.

1.       BOONTJE KOMT OM ZIJN LOONTJE -VOOR DE INSIDERS. Proficiat aan onze gasten om het hoofd koel te houden in deze omstandigheden

2.       Tis goe gelukt, heel sportieve wedstrijd en het resultaat was er ook ;)

3.       alles goed verlopen

4.       wenst de u 21 van hov veel succes en een sportieve wedstrijd tegen everbeur.

H.O. Veltem - Diest

Spectaculaire match op de Overstraat in Veltem. De spelers van Diest kwamen op bezoek bij de tot nu toe tweede van het klassement H.O. Veltem. Na 30 minuten stond het al 0-2 voor de bezoekers in Veltem – Diest, paar onoplettendheden tijdens het organiseren van een corner en een lange bal waar Luka zich op verkijkt en door de aanvaller van Diest in het mandje kan worden gelegd.

Maar zoals vele ploegen vrezen, het sterkte punt van Veltem, de fysiek. Zeker als je maar met 11 man tegen ons moet spelen. Dit is te danken aan onze coach Roger tijdens de zware fysieke voorbereidingen in het begin van het seizoen, maar zoals iedereen ziet “het loont zeker en vast”!

Veltem kwam dan ook met het volle vertrouwen het plein terug op. Met volledige druk naar voor en voorzetten van links en rechts door Simon B en Simon V raakte de bal voor doel op het hoofd van Jeroen. De goedgevolgde Gertjan knalt de 1-2 binnen. Die van Diest beginnen af te zien en het spel gaat toch een beetje te rap voor hun. De match was dus helemaal terug open. Niet veel later, Matthias met een lob over de verdediging richting Dylan die de bal aanneemt en naast de keeper de gelijkmaker op het bord trapt.
Vanaf dan gaat alles heel snel. Veltem zet nu alles op alles en Toon komt het veld op. Hij wordt onmiddellijk diep gestuurd door Matthias die de verdiende 3-2 maakt.
Corner Dylan en door gewirwar komt de bal in de voeten van Matthias die de bevrijdende 4-2 binnentrapt. Aan het einde van de match komt de eindscore op het bord door een vrije trap van Diest 4-3.

Door de spelers Sander, Brecht en Tobias op de latten ergens ver van hier en Niels gekwetst waren Simon Vanhentenrijk en Brian Vanheel van de partij. Twee sterkhouders van de U17 die hun mannetje zeker stonden bij de U21. Zowel op de linkerflank (Simon V) die zijn tegenstander helemaal zot speelde als het middenveld Brian die daar samen met Gertje en Jerre als een blok beton speelde.

Vandaag hebben we maar weer eens bewezen dat we een echt team zijn zowel op als naast het veld, en dat we Roger een mooie afsluiter willen bezorgen! Hier gaan we allemaal samen voor werken, als men naar het klassement gaat kijken “6 punten achter op Houtem” ziet iedereen dat alles nog kan!

Stade Haacht - H.O. Veltem

Een topper niet zozeer in het klassement eerder een tegenstander die volgens ons veel te laag staat met het voetbal dat ze brengen. We hadden de nederlaag 2-3 nog niet goed verteerd! We konden dit vandaag rechtzetten....

De match begon met een goede kans voor Pieter Overloop in de eerste helft. Hij was goed tussen zijn tegenstander gekomen, maar nam de foute beslissing om voor zijn linkervoet te kiezen in plaats van zijn rechtse "mindere" voet. Allesinds was hij goed gevolgd!

Verre ingooi van Toon, (met een bank die maar bleef roepen om de bal te laten liggen voor Simon) naar Matthias die alleen voor de keeper komt, rustig blijft en afwerkt 0-2. Soms zelf een beslissing nemen kan geen kwaad.
Daarna terug een standaard situatie met Toon via een uitgooi. Verre bal richting penalty stip, de keeper van Haacht met een flater en Matthias tikt de bal binnen 0-1.
We gaan de rust in met een 0-2 voorsprong, de tips en tactiek die ons gegeven is tijdens de rust is simpel. Onze tegenstander niet onderschatten, we stonden in Veltem ook tijdens de rust met 2-0 voor. Rap scoren was de boodschap.

Zo gezegd zo gedaan, onmiddellijk Stade Haacht druk zetten, bal naar Johan van de bijzondere reserven richting Toon. Die kalm blijft en goed rondkijkt, aflegt op Matthias die van ver de 0-3 binnentrapt. Hattrick van Matthias en 3 assists van Toon.

Zo gezegd tijdens de rust gebeurde nog bijna ook. Haacht begon de bal beter rond te spelen en begonnen kansen te krijgen. Een prachtig doelpunt van de middenvelder van Haacht, op de slof genomen mooi onder de lat 1-3.
En tegen het einde van de match nog de 2-3 door een afgeweken bal in de winkelhaak. Waren nog spannende laatste minuten. Maar het belangrijkste wat we onthouden zijn de 3 punten die we terug mee naar huis mogen nemen. Volgende week is Diest op bezoek in Veltem.

H.O. Veltem - Haasrode

Off day voor de junioren van H.O. Veltem. Lag het aan het veld, aan de koude of een combinatie van beide... Maar je speelt voetbal met twee ploegen dus Haasrode moest in de even slechte omstandigheden spelen als ons! Onze match begon al niet zoals gewoonlijk... geen trainer die al zeer vroeg in de ochtend met de volle concentratie zijn spelers staat op te wachten in de kantine. Door een blokkage in de rug. Hierbij wensen we hem veel beterschap. Gelukkig waren Stefaan en Danny er om ons bij te staan.

De eerste helft was redelijk op en neer voetbal, met kansen voor beide ploegen. Langs onze kant twee kansen voor Gertjan. De eerste met een kopbal op een corner van links door Matthias en de tweede met een goed schot richting winkelhaak. Het zwarte beest van Haasrode stond vandaag in de goal! Dikke proficiat aan de goed spelende keeper van Haasrode, die zijn ploeg zeker en vast heeft recht gehouden.

Tweede helft begon met de taak om meer over de grond te voetballen en niet onmiddellijk naar de goal te spelen. Goede actie van op rechts met een pas van Gertjan op Simon die zich goed doorzet en over de grond naar Jerre past. Onze aanvallende middenvelder Jeroen is goed gevolgd en trapt de bal loeihard van dicht binnen. 1-0

Haasrode kwam op de laatste tien minuten van de match nog op een 1-1 door een vergissing tussen onze verdediging en de keeper. Kan bij iedereen voorkomen. Jammer dat het nog maar 1-0 was!

Daarna nog een grote kans voor Matthi met de kop en nog een grote kans voor de 1-2 van Haasrode.

We onthouden van deze match niet veel meer! En kijken naar volgende week, hopelijk zit iedereen met dezelfde gedachten! We hebben daar iets goed te maken! We gaan op bezoek bij Stade Haacht

Chastre - H.O. Veltem

Eindelijk nog eens een match en wat voor één! Uitmatch tegen de 6de van de competitie ASE Chastre!

Chastre begon hevig aan de match met goede combinaties en kleine kansen. We wisten onmiddellijk dat dit geen gemakkelijke opdracht zou zijn.

De eerste grote kansen waren er voor Veltem met Dylan, Simon, Matthias en Gertjan. Allemaal goed uitgespeelde kansen waardoor ze alleen voor goal kwamen maar de bal wou er maar niet in.

Een "hens" bal door de verdediger van Chastre gaf Veltem hun 4de penalty van het seizoen. Ian nam zijn verantwoordelijkheid en trapte hem goed rechts in de hoek. Maar de keeper van Chastre had een mooie en zeer nodige save in huis, ruststand 0-0

Veltem begon de tweede helft met meer druk naar voren en meer spelen langs de buitenkanten. Simon en Pieter hebben dit zeer goed gedaan met druk langs links en rechts.

Uitgespeelde kans via links door Jerre naar Simon die de bal mooi naar Matthi speelt. Matthi gaat de keeper voorbij en legt de 0-1 stand op het scorebord. Niet veel later komt Chastre op gelijke stand.

Vele over en weer voetbal met soms mooie kansen, ook al was dit moeilijk door het slechte veld.

Kans via rechts door David Bollaerts, met een pas naar Gertjan. Hij zet zich sterk door de verdediging en legt de bal voor doel. Matthias moet hem alleen nog maar binnentikken.

Eindstand 1-2 met nog een rode kaart voor een speler van Chastre. Na de match nog opstootje tussen spelers en de trainer van Chastre.
Wat we zeker van Chastre moeten onthouden als ploeg is de afgevaardigden met het compliment vertaald in het nederlands "Jullie zijn de beste ploeg van de competitie, beter als Houtem"

Weetjes
David Bollaerts van de bijzondere Reserven heeft meegespeeld met ons
Toon zat zijn laatste schorsing speeldag uit
Was geleden van Eppegem dat we nog een match gespeeld hadden

Oudejaars feestje

Onze avond kon niet beter  beginnen dan Danny tegenkomen aan de kantine van Veltem waar we om 19u hadden afgesproken.

Het nieuwe jaar ingaan met een geweldige bende! De juniors van Veltem zijn samen het nieuwe jaar ingestapt met eens goed te klinken op de goede heenronde en de komende terugronde...

Om 20u in de Meester Wokping op de Brusselsestraat al kwam Arno wat later wegens problemen met zijn bus of de bus van zijn lief?? Wie zal het weten.

Koude gerechten en dessert à volonté en een systeem dat verschillende keren uitgelegd is geweest voor de andere schotels. Voor de bediening hadden we verschillende keuzes om aan te duiden. Geduld, matig of snel. Wie er nu geen spijt van heeft dat er iemand geduld heeft aangeduid???  Soms was het geduld ver te zoeken, Gertjan dat de menukaart aan het kapot maken was, sommige met de chineesstokjes en vuur aan spelen. Het hoort er allemaal bij! Maar in het algemeen mogen we niet klagen, heel goed gegeten en ons goed geamuseerd.

Daarna met de champagneflessen in de hand richting de oude markt. Allen klaar om af te tellen naar 2011 en een goed feestje in de loop van de avond.  Het aftellen… 3,2,1 en net als vorig jaar Ian met volle vreugde de champagne in het rond laten spuiten. Onze trainer Roger nog met heel de ploeg één welverdiend nieuwjaars sms gestuurd !

Voor de rest van de avond valt er niet veel te zeggen wegens het weinig herinneren of onbelangrijke informatie. Buiten goed geamuseerd en de team spirit nog maar eens naar boven gehaald. Al was die al zeer hoog bij een ploeg als deze!!

Overzicht heenronde 2010

Het nieuwe voetbalseizoen begon voor de junioren van H.O. Veltem met een hele nieuwe ploeg van eerste en tweede jaars. Samen met de vaste trainer van de juniors Roger en de twee afgevaardigden Danny en Stefaan.

Onze voorbereiding vond plaats op de velden van Miecroob Veltem. Zoals vorig jaar bestond onze voorbereiding uit zware en zeer fysieke trainingen en dit 3 dagen in de week. Soms met klagen en met zeuren, maar het was het zeker en vast waard als je bekijkt hoe ver we nu staan met onze fysiek.

Vriendschappelijke matchen tegen Wijgmaal en Linden werden allebei gewonnen en ook zoals vorig jaar kwam Veltem thuis met de beker van Midden brabant. Al hebben we niet veel beker gezien.

Het begin van het seizoen begon zonder de geschorste Dylan "4 weken" en nog een paar vakantiegangers heel goed. Een overwinning in Jodoigne met 2-4. En ook Kessel-Lo moest tegen een nederlaag aankijken toen ze op bezoek kwamen in Veltem. Eindstand 4-1. De match tegen Wavre was er een om snel te vergeten, veltem verloor met 1-0. We hebben geknokt voor de 3 punten maar Wavre was net iets te sterk. Daarna waren we terug twee weken de niet te verslagen ploeg tegen Chastre met 6-3 en tegen "het zwarte beest" Haasrode met 0-4. Stade Haacht kwam en overwon met 2-3. We stonden tijdens de rust met 2-0 voor maar voetbal duurt 90 en niet 45 minuten.  Daarna zijn de juniors van Veltem 5 weken ongeslagen geweest. 4 overwinningen en 1 gelijkspel tegen Everbeur. Heftige match waar niet alleen de spelers letterlijk door de lucht vlogen, maar ook de nieuwe reclameborden. Sterrebeek de tweede in het klassement kwam op bezoek bij de derde van het klassement H.O. Veltem. De match begon voor ons niet zo goed met een 0-2 achterstand, maar Sterrebeek onderging hetzelfde als wij tegen Stade Haacht en met een efficiente Toon in de ploeg won Veltem de topper met 3-2 en schoof naar de tweede plaats in het klassement. De belangrijkste match in de heenrode was Houtem - Veltem. Korte weersvoorspelling: regen en hevige wind. Hagel kon er op een moment ook nog wel bij. Match om snel te vergeten, eindstand 4-3 verloren. Een wedstrijd die eigenlijk nooit had mogen beginnen als je naar het veld alleen al keek. Maar de scheidsrechter onder invloed van de trainer van Houtem besliste dat het goed was. Over de laatste wedstrijden valt er niet veel te zeggen buiten afgelastingen en Tervuren die niet kwam opdagen.

Besluit
1. De junioren van Veltem mogen heel fier zijn op hun prestaties
2. Toffe spelersgroep, supporters als staff
3. Quote Roger "teambuilding is route naar succes"
4. Zolang we ons blijven amuseren en ons best blijven doen komen we er!

Nieuwtjes voor de terugronde
1. Toon moet nog 1 match schorsing uitzitten
2. Matthias ging zondag trakteren voor zijn verjaardag, kan na de             winterstop nog komen
3. Onze eerste match in de terugronde is tegen Kessel-Lo
4. Toon is tot nu toe topscoorder en de assistenkoningen zijn Niels, Gertjan en Toon 

HOV ALL THE WAY

H.O. VELTEM - TERVUREN   5-0 *

Na twee weken zonder wedstrijd wegens het slechte weer had Veltem nog eens zin om een voetbalmatch te spelen. Tot kwart voor 9, telefoon in de kantine van H.O. Veltem. Het was Tervuren om te melden dat ze niet kwamen. Forfait met andere woorden. Toch bedankt aan de ouders van Jeroen Mortier voor de lekkere croque monsieurs en al aan de supporters die zijn komen opdagen! Volgende week Jodoigne op de verjaardag van Matthias De Coninck.

H.O. VELTEM - EPPEGEM  5-1

De junioren van H.O. Veltem moesten na een weekend rust tegen Eppegem.
In de ploeg stonden: Luka, Hendrick, Ian, Brecht, Thomas, Jeroen, Matthias, Simon, Gertjan, Dylan en Robin. Op de bank Pieter en Christoph van de scholieren, Niels en Pieter O.

Eppegem begon gretiger aan de wedstrijd dan H.O. Veltem en dit zetten zich dan ook snel om in een 0-1 achterstand. Goed storende aanvaller van Eppegem maakte het onze verdediging moeilijk zodat ze rap hun goal konden meepikken.

Deze achterstand was duidelijk nodig om H.O. Veltem wakker te schudden want niet lang daarna Matthias met de hoekschop, Gertjan kopt de bal tegen de verdediging "die slecht uitvoetbalt" waardoor Gertjan de kans zag om de bal loeihard in het doel te trappen. verdiende 1-1 stond op het scorebord.

Veltem begon de match in handen te nemen, mooie aanval die begonnen is bij de verdediging naar Matthias, hij legt de bal naar Dylan. Dylan trapt over de grond in de hoek binnen, 2-1.
Dan een kans vanop links met een diepe bal naar Simon die zijn tegenstander mooi in de wind legt en de bal precies voorgeeft naar Niels, hij mist de voorzet op het nippertje na maar de goed gevolgde Matthias trapt de bal hard en hoog in het doel.

Tijdens de rust doet onze trainer Roger nog een paar wissels waaronder Matthias met Pieter Vanophalvens, deze wissel lijkt direct een goede wissel te zijn. Nog geen minuut bezig in de tweede helft en Pieter met een goede voorzet vanop recht naar Niels die koel blijft voor het doel en ook zijn 3de goal van het seizoen maakt.

Laatste doelpunt komt er nog van Simon in de laatste 10 minuten, verdiende overwinning voor de juniors van H.O. Veltem met twee scholieren die zeker en vast hun steentje hebben bij gedragen bij onze overwinning!

HOUTEM - H.O. VELTEM  4 - 3

Een topper die eigenlijk nooit een topper kon zijn! Zowel voor de beide ploegen bijna onmogelijk om te “voetballen”

Veltem begon goed aan de wedstrijd met een vroege 0-3 voorsprong met de nodige hulp van de wind. Voorzet van Arno die naast de verste paal binnen waait. Voorzet van Toon van op rechts die weeral door de wind over de keeper binnen vliegt. En dan toch een mooie aanval van Veltem via Matthias met een mooie omhaalpas richting Toon die de bal hard naast de keeper trapt.

Houtem maakt dan nog in de eerste helft de 1-3, trap van ver naar doel die normaal als het veld goed ligt buiten rolt door de goede redding van Luka. De bal bleef steken in de modder waardoor een goedgevolgde aanvaller de bal makkelijk naast Luka kon binnen tikken, die moeilijk recht kon door het vele slijk dat aan zijn uitrusting hing.

Tweede helft, felle regen, nog meer wind en nog meer modder. De koude die bij iedere speler nog duidelijk aanwezig was. En een ref die niet zag dat het onmogelijk was om verder te spelen.

Houtem had nu het voordeel van de wind, een voorzet van links die blijft hangen en de aanvaller van Paars- witte hemden kan vroeg in de tweede helft binnen koppen, 2-3. Niet veel later een trap van ver die bleef steken in de modder en niet kon ontzet worden door Veltem 3-3. Corner van rechts, niemand van Veltem kan aan de bal en de bal vliegt binnen door een speler van Houtem, 4-3.

De korte conclusie van de match van zowel Houtem als Veltemse spelers, geef ons een goed plein zonder wind en regen en dit zou een topper geweest zijn. Nu was het ploeteren en vechten in de modder voor een bal die bleef steken of door de wind binnen vliegt.

Jammer voor de vele supporters die aanwezig waren. Toch bedankt dat jullie dit slechte weer wilden trotseren om ons te komen aanmoedigen. Nu zaterdag wacht de laatste wedstrijd van deze zware week tegen Diegem Sport.

H.O. VELTEM - STERREBEEK  3 - 2

De eerste topper van het “europees” programma voor de junioren van Veltem begon Zondag tegen Sterrebeek. Iedereen had er zin in want de drie punten waren noodzakelijk voor de match van Donderdag tegen de leider van de competitie VV Houtem.

Veltem begon zijn match met het volgende elftal, Luka – Arno – Ian – Brecht – Thomas – Simon – Gertjan – Jeroen – Matthias – Toon – Dylan op de bank waren Sander – Niels – Tobias – Robin.
Pieter Overloop had met de reserven al een hele goede match gespeeld.

Veltem wist dat onze tegenstander geen katje was om zonder handschoenen aan te pakken en dit was dan ook meteen duidelijk op het scorebord, 0-1 door losgebroken aanval van op rechts, de aanvaller van Sterrebeek kon de bal makkelijk binnen tikken. 0-2 penalty fout van Brecht, Luka lag nog goed in de hoek, maar niet goed genoeg om de penalty te stoppen. Deze vroege achterstond kon Veltem er niet aan weerhouden om alles op alles te zetten en de 1-2 in de eerste helft deed nog heel goed. Pas van Simon diep naar Toon die de lijn afgaat en de bal voorgeeft naar Dylan, hij schuift de bal in één keer binnen. Alles was terug mogelijk

Tweede helft een gedreven Veltem die direct druk begon te zetten via de lijn met voorzetten van Dylan, Gertjan, Simon maar de verschillende kopballen van Simon, Matthias en Gertjan gingen er maar niet in.

Dan toch de verdiende gelijkmaker, Jeroen met een perfecte gemeten bal diep richting Toon die rustig blijft en de bal naast de doelman binnen trapt 2-2.

Vervanging voor Veltem, Niels komt het veld op die na verloop van tijd zeer belangrijk is in de zegen. Met een diepe pas van Niels naar Toon die weeral alleen op de keeper afgaat en de bal loeihard door de benen van de keeper trapt. 3-2

De laatste 15 min kwam Sterrebeek er niet meer aan te pas, grote verdiensten van onze trainer Roger die ons deze sterke conditie heeft bijgebracht. Mooie overwinning voor de hele ploeg, proficiat aan iedereen!

K.V. TREMELO - H.O. VELTEM 0 – 12

 Voor de tweede keer dit seizoen speelden de junioren van HOV op een zaterdag. Met het oog op deze wedstrijd was de training van vrijdag niet al te zwaar, om fit en zonder blessures aan de wedstrijd te beginnen. Door schorsingen, ziektes en andere afwezigheden waren er maar twaalf spelers beschikbaar, gelukkig konden we op drie scholieren rekenen die dit weekend geen wedstrijd op het programma hadden. Tremelo stond voorlaatste in het klassement, maar na vorige week waren we ervan overtuigd dat aan elke wedstrijd even geconcentreerd moet begonnen worden!

Door het positief en aanvallend spel kwamen de U21 van HOV al snel op voorsprong. Toon trapte van op de rechterflank een voorzet richting eerste paal en een verdediger van Tremelo kopte de bal (knap) binnen, 0-1. Niet veel later een strakke bal voor het doel van Gert-Jan – van op de linkerflank deze keer – en Pieter schoof hem mooi binnen aan de tweede paal : 0-2. De kansen bleven komen : Dylan die mooi wegdraaide maar naast het doel besloot en een mooie pas op Toon van Pieter na een schitterende roulette – ook wel ‘een Zidanneke’ genoemd – maar Toon schoot op de doelman. Na deze onbenutte kansen toch de 0-3 van Niels na alweer een assist van Gert-Jan. Met deze ‘veilige’ 0-3 werd er al vervangen : de drie scholieren (Brian, Sam en Frederik) en Tobias kwamen in het veld. Ondanks de vervangingen bleef Veltem goed tikken. Sam etaleerde meteen zijn klasse en Dylan schoot de bal zeer knap in de verste winkelhaak, 0-4. Enkele minuten later een actie op rechts van Tobias, voorzet naar de vrijstaande Niels maar de doelman keept goed op de kopbal. Nog voor de rust werd het 0-5 : na eerst een mooi driehoekje van Ian, Simon en Sam, zette die laatste een mooie voorzet recht op het hoofd van Tobias die hard binnen kopte.

Het leek wel of het erg gezellig was in de kleedkamer, pas minuten na het fluitsignaal betrad Veltem het terrein. Had dit met het kille regenweer te maken? Tremelo had tijdens de pauze duidelijk een oppepper gekregen, want de eerste tien minuten van de tweede helft geraakte Veltem maar moeilijk in zijn spel. Na deze ‘mindere’ periode ging het echter razendsnel : Robin kon zijn goede wedstrijd verzilveren met een doelpunt op voorzet van Niels, 0-6. Daarna alweer een assist van Niels, dit keer een vrije trap perfect uitgemeten op het hoofd van Simon die de bal verlengde over het hoofd van de keeper (0-7). Enkele minuten later een bijna identiek doelpunt : verre inworp van Toon richting ‘de box’ en Simon die alweer de doelman ‘lobde’ met het hoofd en zo stond de 0-8 op het scorebord. HOV was nu niet meer te stoppen, haast alles leek te lukken : knappe actie van Pieter op de linkerflank en een nog knapper schot van ver die in de verste hoek binnenviel : 0-9! Het tiende doelpunt viel niet veel later, alweer een actie van Pieter op links maar deze keer plaatste hij de bal achter de defensie van Tremelo zodat Toon rustig kon scoren. De drie scholieren speelde een erg sterke wedstrijd : Sam met de dribbel en Pieter die aan de tweede paal (alweer) de bal binnen schoof, 0-11. De twaalfde goal was niet de mooiste, maar telde natuurlijk wel : Toon met een afgeweken bal voorbij de doelman.

Ondanks het doelpuntenkermis en de efficiëntie te Tremelo, mag de verdediging van de Veltemse verdediging zeker niet ontbreken in dit verslag. Het was duidelijk dat Tremelo met ‘goesting’ begon aan de tweede helft en door dit enthousiasme slaagden ze erin toch enkele ‘kansjes’ te creëren, maar een alerte Luka, Simon, Brecht, Ian en Thomas konden voor de tweede week op rij een ‘clean sheet’ realiseren. 

 

H.O. VELTEM - EVERBEUR SPORT  0 - 0

 

Veltem begon aanvankelijk goed en geconcentreerd aan de wedstrijd, de eerste kans was dan ook voor de thuisploeg : knappe actie van Dylan, een verdediger van Everbeur moest een foutje begaan aan de rand van de zestien. Leuke plaats voor een vrije trap, maar Matthias krulde de bal met links de buitenkant van de kruising.

Ook de tweede goede kans was voor de junioren van Veltem. Een diepgestuurde Toon (door alweer Matthias), besloot op de uitgekomen doelman. De bal belandde in de voeten van een oprukkende Simon, die eerst zijn mannetje voorbij dribbelde en dan van op iets meer dan 20 meter net over het doel plaatste.

Rond de 30ste minuut wat opschudding : na een klein akkefietje met een tegenstander (er zou geduwd geweest zijn), krijgt Toon rechtstreeks rood en moest Veltem met tien de match verder spelen. Veltem ging met een gemengd gevoel rusten : goed voetbal, paar goede kansen maar een rode kaart en gebrek aan geluk om het openingsdoelpunt te maken.

De junioren van HOV begonnen gretig aan de tweede helft, overtuigd van deze wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Meteen een mooie doorsteekbal van Matthias naar Dylan, die de bal doorstak naast de doelman maar de bal rolde naast de verkeerde kant van de doelpaal.

Het vertrouwen binnen de Veltemse groep kreeg nog een boost toen een tegenstander de rode kaart kreeg voor een (al te) stevige beuk tegen Matthias. Gelukkig voor Matthias brak het reclamebord waar hij tegen rolde.

Die boost kreeg echter weer een tik toen Matthias een tweede gele kaart kreeg : Veltem ging de wedstrijd met negen uitspelen. Toch was de grootste kans nog voor de ingevallen Sander die uit een kleine hoek een harde trap in de linkerbenedenhoek plaatste, maar de doelman van Everbeur stond al een hele wedstrijd uitstekend te keepen.

In een laatste ‘slotoffensief’ met heel wat over en weer –voetbal, zette weer Sander hard voor het doel maar Dylan kreeg de bal niet genoeg onder controle om Veltem in extase te brengen. Ook de uitstekende parades van onze doelman Luka gedurende deze wedstrijd mogen we zeker niet vergeten!

Ontgoocheling bij Veltem, maar men moet toegeven dat het geluk niet aan onze zijde stond vandaag. Volgend weekend spelen we op zaterdag(!) tegen rode lantaarn Tremelo, waar we moeten bewijzen dat onze ploeg en iedereen er rond nog steeds zeer gemotiveerd zijn!

 

KFC DIEST - H.O. VELTEM   1 - 4

We kwamen om 7u30 's morgens samen op de parking te Veltem. Er waren enkele spelers waarvan de ogen nog zeer klein stonden en anderen respecteerden dan weer het afgesproken uur niet..

Tijdens de opwarming was er de volle concentratie, iedereen had duidelijk de intentie om iets recht te zetten na de nipte nederlaag van vorig weekend tegen Stade Haacht.

Tof weetje: onze kapitein Gertjan kwam net voor de aftrap de groep zeggen dat hij de tos gewonnen had, het beloofde een mooie ochtend te worden te Diest.

We begonnen de wedstrijd met stevige druk van onze ploeg. Daardoor was er balverlies van Diest in het middenveld. Matthias speelde de bal diep naar Dylan, maar die besliste net naast.
Daarna een hoekschop van Matthias, Gertjan kopte de bal hard naar de grond en na een bots trof het de lat. 
Vervolgens een vrije trap voor Veltem met Matthias als certitude achter de bal maar hij besliste met zijn 'mindere' linkervoet net naast de winkelhaak. We hadden hem toch in het kader verwacht!

Daarna was het toch raak, een stevige trap op doel van Jeroen, Dylan die in de rebound op de keeper besloot en de goed gevolgde Simon trapte de bal van dichtbij binnen, 0-1 voor HOV! 
Nog voor de rust een geniale pas van Jeroen naar Toon, die alleen voor de keeper kwam (randje buitenspel?) en de bal keihard binnen trapte. De U21 van Veltem gingen met een 0-2 voorsprong rusten.

De tweede helft werd vooral gekenmerkt door stevige en vaak smerige fouten, dit ten nadele van het algemene spelniveau.

Na iets meer dan twintig minuten in de tweede helft stuurde Gertjan met een mooie bal Dylan 'alleen' richting doel, die er meteen 0-3 van maakte.

Diest had gedurende de hele wedstrijd nog niet veel indrukwekkende doelkansen bij elkaar gesprokkeld, maar kregen een vrije trap op een leuke plaats voor de 'techniekers' van KFC Diest. Een krul naar de verste hoek, Luca bokste attent weg maar een goed gevolgde Diestenaar liet onze netten trillen : een eerreddende 1-3.

Veltem schoot terug wakker en maakte er nog 1-4 van via een knappe actie en voorzet van Simon, Robin die de bal doorkopte naar Dylan en die maakte het laatste doelpunt voor het einde van de wedstrijd.

Volgende week is Everbeur (Averbode) onze tegenstander, een ploeg met veel duelkracht net zoals Diest, maar iets minder qua techniek. Als we de bal laten rondgaan moet dit zeker een overwinning opleveren!

Recent Videos

323 views - 2 comments
395 views - 1 comment
556 views - 0 comments
292 views - 0 comments